6 Gode Råd, Du Skal Huske På

Tilbud på fragt

Du kan nemt få et tilbud på fragt, når du skal have ting hjem til Danmark. Der er bare nogle ting (de her 6 ting), man skal have styr på for at kunne få en præcis pris (lige meget hvem man spørger).

1. Handelsbetingelser

For at kunne få en pris, du faktisk kan bruge til noget (som ikke er trukket ud af den blå luft), så skal du helst have besluttet hvilke handelsbetingelser, du skal fragte på.

To af de mest normale handelsbetingelser der findes på fragtmarkedet er: ‘FOB’ og ‘Ex-works’.

2. Hvornår er godset klar?

Det hjælper også altid, hvis man ved hvornår godset er klar til afhentning (lige meget hvor det skal fra). Det kunne f.eks. være ‘torsdag i næste uge’, d.16 april, osv.

3. Hvordan er det pakket?

Noget der kan betyder meget for prisen, når man skal fragte varer hjem fra udlandet til Danmark er, hvordan det er pakket. Nogle af de mest normale måde gods kan være pakket på er:

Paller
Pakker
Container
Løst
Strøer

4. Hvad vejer det og hvor meget fylder det?

Det er vigtigt! Det er noget af det, der betyder allermest for hvad man kommer til at betale for fragt eller shipping. Igen, hvor stort er det og hvor tungt er det betyder rigtig meget. Hvis du skal fragte med søfragt kan det f.eks. lyder sådan: “1,7m3 /340kg”.

Hvis man skal sende med andre former for transport (f.eks. fly eller kurér), så skal man desværre bruge alle dimensionerne for at få en pris oplyst. Det kunne f.eks. være: “4 pakker à 60cm x 50cm x 40cm, 14kg pr. pakke”.

5. Hvor skal det ‘fra’ og ‘til’?

Selvfølgelig betyder det meget for prisen på fragten.

Hvis du handler under ‘Ex-works’ betingelser, skal man bruge et postnummer fra begge ender (både afsender og modtager). Hvis du skal have fragt hjem fra Kina kunne det f.eks. se sådan ud: “350002 Fuzhou til 2900 Hellerup”

Hvis du bruger ‘FOB’, er det nok med navnet på nærmeste eksport havn (som ‘fra’) og hvor det skal hen. Det kunne f.eks. se sådan ud: “FOB Xiamen til 2900 Hellerup”.

6. Er det farligt?

Sidst, men ikke mindst, betyder det også noget for prisen på fragten, om det er det man kalder (eller kategoriserer) som farligt gods. De fleste tænker nok meget voldsome ting, når de hører farligt gods (som våben eller sprængstof).

De fleste ved dog ikke, at farligt gods faktisk også er noget så simpelt som almindelige batterier vi alle bruger til dagligt, væsker, eller spraydåser.

Der er desværre meget strenge regler på det område, så prisen bliver derfor også påvirket, fordi godset så skal transporteres på en bestemt måde.

Når du har de oplysninger…

Ja, så kan du helt sikkert få en præcis pris oplyst (lige meget hvem du vælger at spørge), og ikke bare få et tilfældigt tal trukket op af en hat.