3 Gode Råd, Der Kan Spare Dig Penge

Fragt fra Kina

Fragt fra Kina behøver ikke være kompliceret. Gør man sig nogle få overvejelser om valg af fragtløsning og fragtfirma inden man bestiller, undgår man ubehagelige overraskelser og risikoen for forsinkelser. I denne artikel gennemgår vi de vigtigste elementer.

1. Søfragt eller luftfragt fra Kina?

De tre primære forskelle på søfragt og luftfragt er hastighed, pris og miljø. Fra dør-til-dør skal du forvente at import fra Kina tager 35-40 dage med søfragt og op til 10 dage med luftfragt.

Benytter du luftfragt, beregnes prisen udfra vægten af din afskibning. Benytter du søfragt, beregnes prisen af volumen (kubikmeter). Har du f.eks. en afskibning på 500 kilogram som fylder 3 kubikmeter, skal du forvente at luftfragt er 10-15 gange dyrere end søfragt.

Fragt fra Kina til Danmark

Miljøet belastes vidt forskelligt af søfragt og luftfragt. For eksempel, 200 kilogram gods transporteret fra Kina til Danmark belaster miljøet circa 20 gange mere når det sendes med fly end med skib.

2. Hvem skal man vælge?

Når du har besluttet transportform, skal du vælge hvem som skal stå for din fragtløsning. Som ofte, er pris og kvalitet vigtige at overveje.

Mange speditører tilbyder fragt fra Kina, men der kan være stor forskel på fragtprisen. Det kan være svært at få oplyst en komplet pris, hvorfor mange skuffes af uventet omkostninger inden de får deres varer. For at sammenligne priser er det vigtigt at få en all-in pris, med garanti for der ikke kommer yderligere omkostninger.

Kender man ikke speditøren er det svært at vurdere kvaliteten af deres service. Det bedste råd er at forholde sig til, hvad andre kunder har haft af erfaringer.

Transport fra Kina til Danmark

Når du handler med udlandet, skal du være opmærksom på, at der er forskellige regler, for handel med EU-lande, og lande uden for EU (3. lande). Du skal også være opmærksom på, at import og eksport af bestemte varer kræver særlig tilladelse.

3. Hvad skal man være opmærksom på?

Det er fristende at lade producenten stå for fragten fra Kina til Danmark. Problemet med denne løsning er, at der ofte kommer uventet omkostninger inden du får leveret dine varer, og disse tit overstiger fragtprisen hvis du selv havde bestilt.

Vores anbefaling er således at købe fragt fra Kina på enten FOB eller EXW handelsbetingelser (læs mere på vores Aminoblog her). Hvis du vil være helt sikker på at undgå uventede omkostninger i Danmark, så skal du sikre dig at få en all-in pris.

Fragt fra Kina til Europa

Speditører oplyser ofte transittider til den nærmeste havn. Således bliver mange skuffet når de finder ud af, at de får leveret deres fragt senere end de havde forventet, da toldbehandling og udbringning tager yderligere tid.

Fragt fra Kina med Transporteca

Her på portalen kan du sammenligne og bestille fragtløsninger fra Kina. Vi viser udelukkende all-in priser. Derfor tilbyder vi også en prisgaranti så du ikke risikere uventede omkostninger.

De transittider du finder på Transporteca.dk er beregnet helt frem til levering ved din dør, inklusiv toldbehandling. Så er de sikret en leveringdato du kan regne med. Vi har screenet alle de speditører som tilbyder fragt fra Kina på Transporteca, så du er sikker på at modtage en god service. På Transporteca kan du bestille med det samme. Det gør at fragtfirmaet kan gå i gang med arbejdet med det samme, og du ikke behøver vente på tilbud, og dermed risikere dine varer bliver forsinket.

Hvad siger kunderne?

Da MOD skulle importere 350 jakkesæt fra Sydkina, bestilte de transport på Transporteca. Robert Esterajher, Medstifter af MOD, udtaler:

“Da vi søgte på Transporteca, fik vi en pris, som lå 30% under det vi plejede at betale. Teamet bag Transporteca har stort kendskab til Kina, så vi følte os i trygge hænder. Nu bruger vi Transporteca, hver gang vi har import fra Kina.”