Om Transporteca

Hvem er vi?

Transporteca er grundlagt af erfarne ledere fra A.P. Møller-Mærsk og har som formål at forbedre købsoplevelsen for virksomheder på jagt efter transportløsninger.

Vi vil tilbyde en portal hvor kunderne hurtigt kan få et overblik over alle de tilgængelige transportløsniger og derefter vælge den løsning som bedst dækker deres specifikke behov. Derefter skal det være både hurtigt og nemt at bestille og betale for den valgte løsning.

Jeg hedder Morten og er ophavsmand bag Transporteca. Jeg valgte at forfølge min drøm som iværksætter i 2012 efter 12 år i A.P. Møller – Mærsk, heraf 8 i udlandet. Jeg har haft en del senior roller i Mærsk, primært indenfor logistikdivisionen i både Asien og Europa.

Fra 2007 til 2010 var jeg operationschef for Damco i Sydasien, hvor jeg havde glæden af at lede et logistikteam på 300 medarbejdere, og var ansvarlig for transportomkostninger i omegnen af 400 millioner kroner årligt. Derefter overtog jeg ansvaret for det globale salg til Damcos største kunder indenfor teknologisektoren, som genererede en omsætning på mere end 900 millioner kroner om året.

Tidligt i min karriere fik jeg erfaring indenfor Human Resources med ansvaret for A.P Møller – Mærsks internationale trainee-uddannelse, MISE, med 250 deltagere fra 67 lande.

Akademisk har jeg baggrund indenfor handel og økonomi, med to HD-uddannelser fra Københavns Handelshøjskole – én i udenrigshandel og én i finansiering. Derudover har jeg været en del af Mærsk International Shipping Education og suppleret med ledelses- og salgstræning undervejs i min karriere.

Mit navn er Thorsten, og jeg har været i shipping- og logistik-branchen i snart 15 år. De ni år brugte jeg hos Maersk Line i forskellige ledende stillinger indenfor operation, salg og strategi.

Der opnåede jeg stor erfaring med design, operation og optimering af globale netværk for containerrederier. Jeg er certificeret som sort-bælte indenfor LEAN Six-Sigma og har arbejdet meget som konsulent med process-optimering i shippingfirmaer som speciale.

Jeg er oprindelig shippinguddannet hos A.P. Møller – Mærsk. I 2007 blev jeg færdig med en HD i Organisation fra Handelshøjskolen i København, som i 2009 blev suppleret med en fuldtids-MBA fra IMD i Schweiz. Jeg har tidligere lavet et andet startup i shippingbranchen og har i mange år været aktiv investor i vindmøller.