Quick Guide

Kurér

Skal det gå stærkt med at få dine varer hjem eller sendt ud, så er kurérselskaberne stedet at søge hjælp. Du kan søge priser og transporttider på tværs af et stort antal kurérer lige her på siden.

Hvornår er en kurérservice det bedste valg?

En kurér er det foretrukne valg i de følgende to situationer:

  1. Ved mindre forsendelser, typisk under 1 kubikmeter
  2. Når det skal gå stærkt

Kurérselskaber arbejder ikke med minimumstørrelser på pakkerne, ligesom speditører og vognmænd gør. Dine pakker bliver målt og vejet, når de ankommer på distributionscentret, og du får lov at betale for lige nøjagtigt den vægt og det rummål, du sender. Hverken mere eller mindre. Dette gør, at når dine forsendelser er relativt små, altså under 1 kubikmeter, så er kurértransport ofte det billigste alternativ.

Ordet ‘kurér’ kommer fra det latinske ‘currere’ og det franske ‘courier’, som betyder ‘en løber’. Hastighed er da også et nøgleord i denne type transportvirksomheder. Branchen er præget af en høj grad af effektivitet, hvor pakkerne konstant er i bevægelse. Dette gør, at pakkerne ofte leveres fra den ene dag til den anden, også internationalt. Så skal det gå stærkt, så bør du bruge en kurér service.

Kurér transport

Hvordan arbejder en kurér?

Ved kurér transport er der meget høj grad af kontrol over transportnetværk. selskaberne ejer eller kontrollerer egne flåder af fly og/eller lastbiler, som fragter lasten mellem et stort antal distributionscentre, som de også selv kontrollerer.

Samtidig er kurérerne teknologisk meget stærke. Distributionscentrene er præget af en meget høj grad af automatisering og flowet af pakkerne kan spores i realtime via scanning af stregkoder og højtudviklede elektroniske løsninger.

Hvilken kurér skal jeg vælge?

Selv om nogle få selskaber er globale, så er de ikke de bedste til alle kurértransporter. Der er mange tilfælde hvor en lokal, national eller regional kurér kan være både bedre og billigere:

Skal du have fragtet varer på en interkontinental service, eksempelvis til Kina eller USA, så er du generelt bedst hjulpet med en af ‘de tre store’, FedEx, UPS eller DHL.
Skal du have dine varer til eller fra et andet land i Europa, så har både TNT og GLS meget stærke europæiske netværk.
Leder du efter en løsning til distribution i Danmark eller resten af Norden, så er PostNord og Bring et godt sted at starte.
Slutteligt, skal du blot have noget leveret indenfor bygrænsen, så find den lokale kurér i telefonbogen.

Kurér firma

Hvad skal jeg passe på?

Det går stærkt i kurérbranchen. Nogle gange lidt for stærkt. Det høje krav om produktivitet gør at pakkerne ofte får en noget hårdhændet behandling. Sørg derfor for at pakke tingene meget godt ind, så de kan klare turen. Nogle ting, såsom vinflasker, anbefaler vi, at du sender med en vognmand i stedet, også selvom det er væsentligt dyrere.