Book direkte online

Transport af pakker

Transporteca tilbyder billig og hurtig transport af pakker til og fra Danmark. Prøv vores online prisberegner og find den service, der opfylder dit transportbehov. Transporteca sammenligner priser fra et stort antal forskellige transportudbydere, så du kan nøjes med at søge ét sted.

I denne artikel gennemgår vi først og fremmest, hvornår det kan betale sig at sende dit gods med en kurer, dernæst hvad du skal være særligt opmærksom på i forhold til kurerernes pakkekrav samt, hvordan det foregår i praksis, når du bestiller en kurertransport på Transportecas hjemmeside. Med vores online prisberegner har du altid transportpriserne lige ved hånden – find og book transport af pakker, når det passer dig. Prøv selv og find prisen på din transport af pakker ved hjælp af prisberegneren herunder:

Hvornår er en kurerservice det bedste valg?

Det er egentlig meget enkelt. En kurer er normalvis den bedste transportløsning, når din forsendelse er lille eller relativt let (mindre end 200 kg pr kubikmeter) og når det skal gå stærkt. Vi uddyber herunder.

Pakkens størrelse

Til forskel fra speditører og vognmænd, arbejder kurererne ikke med minimumsstørrelser på pakker. Når du sender dit gods med en kurer, er prisen baseret på de præcise mål og den vægt, din forsendelser har. Vognmænd og speditører afregner derimod typisk for minimum en kubikmeter ved søfragt og en palle ved almindelig vejtransport – også hvis du sender mindre. Derfor, når din forsendelse er relativt lille og let, så er kureren ofte den billigste løsning.

En hurtig transit

De store kurerselskaber, som f.eks. FedEx, GLS, DHL og UPS har hver især enorme, internationale netværk af egne fly og lastbiler og råder over et stort antal distributionscentre. Derudover er de teknologisk stærkere end både speditører og vognmænd. Kurererne har nemlig automatiseret deres arbejdsprocesser og kan ved hjælp af højtudviklede teknologiske løsninger scanne og spore pakker i realtid. Med sådan et netværk fordelt over hele verden samt integrationen af automatiserede og teknologiske arbejdsmetoder, er det heller ikke overraskende, at kurererne kan tilbyde en langt hurtigere transittid end andre transportudbydere, når det gælder transport af pakker.

En dør-til-dør service

Det er desuden værd at nævne, at kurertransport altid er fra dør-til-dør. Det vil sige med afhentning på afsenderadressen og levering på modtageradressen, inklusive fortoldning i både afsender- og modtagerland. Såfremt der er told på varerne, vil kureren sørge for at opkræve toldskylden på vegne af skattemyndighederne i det pågældende land, inden forsendelsen kan udleveres.

Bemærk i øvrigt, at for transport af pakker til eller fra 3. lande (det vil sige uden for EU) skal kureren bruge en faktura, der dokumenterer godsets værdi, samt en beskrivelse af, hvad pakken indeholder. Denne information bruges til at fortolde varerne, hvilket er påkrævet, når man sender varer ind og ud af EU. Når du booker din transport hos Transporteca kan du enten vælge at sende din faktura til os, hvorefter vi videresender den til rette vedkommende. Alternativt vil pågældende kurerselskab selv kontakte dig, med henblik på at indhente relevante dokumenter. Ved transport af pakker indenfor EU, er det ikke nødvendigt med faktura og varebeskrivelse.

transport af pakker

Undgå skader ved transport af pakker

Ulempen ved kurertransport er, at det nogle gange går lidt for stærkt. Pakkerne er ofte udsat for en hårdhændet behandling, da der stilles store krav til produktiviteten. Derfor anbefaler vi på det kraftigste, at du uanset varetype altid sørger for at pakke dine varer hensigtsmæssigt til transport, så de er bedst muligt beskyttet under transit. Desuden opfordrer vi til, at du ikke sender skrøbeligt gods med en kurer, men i stedet bruger en vognmand – også selvom det tager længere tid og er koster mere. Transporteca kan hjælpe dig med de fleste transportformer, og hvis du er i tvivl om, hvilken service, der passer dit behov bedst, er du altid velkommen til at kontakte os.

Læs med nedenfor, hvor vi gennemgår kravene til pakning, som sikrer at din forsendelse når sikkert frem.

Retningslinjer for pakning

Det er meget vigtigt, at du er opmærksom på, hvordan kurererne arbejder og håndterer dine pakker, hvis du vil undgå skader på dit gods. Det vil vi forsøge at give et indblik i herunder.

Som nævnt ovenfor går det stærkt og arbejdsgangene er effektiviseret gennem en høj grad af automatisering. Det betyder blandt andet, at kurerselskaberne sorterer dine pakker på et automatisk sorteringsanlæg. Uden undtagelser. Således kan og bliver der ikke taget særligt hensyn til skrøbeligt gods, uanset om du påfører forsigtig-, pile-, eller glasmærkater på dine pakker. Alt gods sorteres på samme vilkår, og det gælder for samtlige kurerer i branchen.

Den eneste undtagelse er, hvis dit gods er placeret på en palle, så vil pallen af gode grunde ikke ryge i sorteringsanlægget, men bliver i stedet håndteret med en elektrisk palleløfter.

Summa summarum, inden du sender dine pakker med en kurer, vudér da, om dit gods og indpakningen kan klare at blive håndteret på et automatisk sorteringsanlæg. En god tommelfingerregel til at finde svaret er, at din pakke skal kunne klare et fald fra en meters højde uden at tage skade. Hvis ikke, så bør du i stedet overveje, om det er en bedre løsning for dig at sende dit gods på en palle eller som stykgods. Alternativt skal du igang med at forbedre og forstærke din pakkes indpakning, så den i højere grad kan modstå en hårdhændet håndtering. En god indpakning består i en hård ydre emballage og en blød indvendig beskyttelse, fx. en trækasse fyldt op med skum.

Der er hovedsageligt to grunde til, at indpakningen er så vigtig:

 1. Med en utilstrækkeligt indpakning, risikerer du, at dit gods bliver beskadiget og det er altid kedeligt
 2. Har du tilkøbt en transportforsikring, frafalder retten til erstatning, hvis det vurderes at din pakke ikke har været tilstrækkeligt emballeret i forhold til at kunne modstå kurerernes sorteringsanlæg

Transport af pakker med Transporteca: Sådan fungerer det i praksis

Uanset om du skal sende en eller flere pakker, eller om transporten skal foregå inden for Europa eller oversøisk, så er det altid nemt og hurtigt at finde og booke din transport med Transporteca. Følg blot guiden nedenfor til din transport af pakker:

 1. Besøg Transportecas hjemmeside og lav en transportsøgning ved at indtaste byerne for afhentning og levering
 2. Vælg ‘pakker’ under forsendelsestype og indtast mål og vægt på pakken
 3. Vælg den service, der opfylder dit transportbehov bedst – f.eks. baseret på pris eller transittid
 4. Udfyld detaljerne på afsender og modtager
 5. Bekræft din booking og betal med kreditkort eller bankoverførsel
 6. Afsender får tilsendt en label på mail, som skal printes og fastsættes på pakken
 7. Ved import skal afsender kontakte den pågældende kurer og aftale en afhentning. Ved eksport sætter Transporteca en afhentning op og giver kunden besked om, hvornår det sker. Afhentning kan normalvis arrangeres til den efterfølgende dag, såfremt det aftales inden middag.
 8. Pakken afhentes hos afsender og både afsender og modtager kan herefter følge pakken via det af Transporteca udleverede trackingnummer
 9. Pakken leveres på modtagers adresse

Så nemt kan det gøres. Prøv selv og find priser og transittider direkte på portalen:

Book med Transporteca og spar penge

En god grund til at bestille din transport af pakker hos Transporteca eller lignende services er, at du ofte vil få en langt bedre pris end hvis du selv kontakter kureren direkte. Hvis du har færre end 100 forsendelser om året, har du typisk ikke forhandlingsstyrke nok til forhandle med kurererne om fordelagtige priser og må nøjes med de priser, der er tilgængelige for alle (listepriser). Når du i stedet booker gennem Transporteca eller andre speditører, får du samtidig glæde af vores storkundeaftaler med stærke forhandlede priser. Nedenfor får du en lynhurtig opsummering af de vigtigste pointer fra artiklen.

4 ting du skal du vide om kurertransport

 • Vælg en kurertransport, når det skal gå stærkt og når din forsendelse er relativt lille og let
 • Sørg for at din pakke kan stå imod lidt af hvert og husk at følge kurerens pakkeanvisninger for en sikker transport
 • Hvis der er tale om særligt skrøbeligt gods, så placer godset på en palle eller vælg en alternativ transportløsning
 • Spar penge ved at booke din transport via en speditør og få adgang til dennes forhandlede priser. Prøv f.eks. Transportecas online booking portal, hvor du hurtigt og enkelt finder din pris på transport af pakker.

Vi glæder os til at hjælpe dig i mål med din transport!