Lynguide til Incoterms

EXW handelsbetingelser forklaret

Lynguiden nedenfor forklarer, hvad det vil sige at handle på EXW handelsbetingelser, herunder hvornår risiko, omkostninger og ejerskab overgår fra sælger til køber i international handel.

Inden for international handel er en række handelsbetingelser blevet defineret, også kendt som Incoterms. Udviklingen af disse 11 Incoterms har uden tvivl været et fornuftigt tiltag, da de giver os en international standard i forhold til globale handelsvilkår. Med andre ord: På grund af disse fælles anerkendte handelsbetingelser ved vi altid præcis, hvem der skal betale for hvad i en given handel.

EXW eller Ex Works er en af disse handelsbetingelser, der definerer præcis, hvornår ejerskab, risiko og omkostninger af et produkt overgår fra sælger til køber ved international handel.

Når du indgår en aftale om at handle på EXW handelsbetingelser, overgår ejerskab af produktet ved sælgers adresse i afsenderlandet, og du er således ansvarlig for alle led i transportprocessen.

Lynguide til EXW

I denne video forklarer Transportecas grundlægger og CEO, Morten Lærkholm, det vigtigste, der er at vide, i forbindelse med at handle på EXW handelsbetingelser.

I praksis betyder det, at når du vælger EXW handelsbetingelser på Transporteca, inkluderer prisen samtlige transportomkostninger fra sælgers adresse i afsenderlandet til din adresse i Danmark. Dette inkluderer afhentning af godset, lokale omkostninger, selve fragten, lokale omkostninger i Danmark samt levering. Selv eksport og import toldbehandling er inkluderet, og derfor får du også mulighed for nemt at gennemskue din totale import omkostning.

For mere information om EXW handelsbetingelser, kan du med fordel læse vores artikel, som forklarer, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger mellem FOB og EXW. Vi har også skrevet lidt om ‘EXW uden afhentning‘, som kan være en fordelagtig løsning, hvis din leverandør er villig til at klare den lokale transport.

Hvis du har yderligere spørgsmål, skal du være meget velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon.