1. Fragtmuligheder fra England

Når du som virksomhed skal have fragtet varer fra England til Danmark gælder de generelle regler for samhandel med andre EU-lande. Varerne kan bevæge sig frit mellem landene, og der er altså ingen særlige regler eller undtagelser som træder i kraft her.

transport fra voga

Fragten fra England kan foregå med både fly, skib, tog og lastbil, og det kan derfor være lidt svært at overskue de mange muligheder og priser, som varierer afhængigt af transportformen. På transporteca.dk har vi prøvet at gøre tingene lidt mere overskuelige og gennemskuelige, så man hurtigt kan se hvilken løsning, der er den hurtigste og hvilken, der er den billigste. Ofte kommer valget af fragtmetode an på typen af det produkt, som skal fragtes, men en god overvejelse uanset produktets type, er tidsrammen for leverancen.

Fragt fra England foretages med bil, fly skib eller tog

Den hurtigste løsning er kurérservice, hvor prisen også er derefter, hvorimod fragt med en vognmand kan være en billigere løsning, hvis leveringen ikke haster. Det kan derfor være en god investering at planlægge fragt i god tid forud for leverancen, hvis produktet og tiden tillader det.

2. Hvem skal stå for fragten?

En anden vigtig overvejelse at gøre, når du skal have transporteret dine varer fra England, er at finde ud af, hvem der skal stå for selve fragtplanlægningen.

Der er mange virksomheder som tilbyder at fragte gods fra England til Danmark. Køber du fragten fra en professionel speditør, bliver godset enten flyttet i speditørens egne biler eller af en vognmand, som er kontrolleret af speditøren. På denne måde opnår du speditørens service og de fordele, som speditøren har forhandlet med vognmanden.

Vejtransport fra England er den mest brugte fragtform

En anden løsning er den uorganiserede transport – også kendt som ’a man with a van’. Dette er grundlæggende en person, som har en varevogn og tilbyder at tage dit gods med på den næste tur fra England. Det er en fristende løsning, idet du ofte kan få tilbudt meget lave rater – dog skal du være opmærksom på, at der ofte kommer ekstra uventede omkostninger. Dette kunne være færgebilletter eller brændstof. Samtidig er du sandsynligvis ikke dækket, hvis der skulle gå noget galt undervejs.

Inden du vælger, kan det dog være en god ide at lave en vurdering ud fra forskellige priser fra speditører. Når du ser på, hvor stor en del af prisen, der egentlig går til fragt, kan du få en fornemmelse af, om det kan gøres billigere, hvis du selv står for det. Samtidig kan du vurdere, om prisen kan matche dit reelle overskud fra importen. Brug derfor noget tid på at undersøge markedet, inden du går i gang. Hvis du hen ad vejen øger volumen i din import, kan du tage med i vurderingen, at princippet for mængderabat som regel også gælder for fragt.

Fragt lastes på bil i England

3. Priser på fragt fra England

Her på hjemmesiden kan du lave din prisforespørgsel direkte, og enten få all-in priser med det samme, eller modtage et tilbud med prisgaranti fra en af vores partner-speditører indenfor 24 timer. Se aktuelle priser på fragt fra England her.

4. Moms og told

Når du køber varer indenfor EU, skal du ikke betale told. Til gengæld skal du være opmærksom på momsen, når du har bestilt dine varer hos leverandøren i England.

Sådan afregnes told og moms ved fragt fra England

Som importvirksomhed skal du ikke betale den engelske moms VAT (Value Added Tax), og for at sikre, at det ikke sker, skal du oplyse dit CVR nummer til den engelske leverandør. (DK + dit 8-cifrede CVR nummer). Du skal altså være momsregistreret og have et momsnummer (CVR) for at kunne importere varer. Hvis leverandøren spørger om dit VAT nummer, svarer det til din danske virksomheds CVR nummer.

Tjek fakturaen ved handelen, og sker det alligevel ved en fejl, at der er kommet engelsk moms på, kan du søge om at få den tilbagebetalt via momsrefusionen i SKATs TastSelv Erhverv.

Når varen er købt, skal du selv beregne og angive dansk moms på momsangivelsen samt pålægge moms ved videresalg af dine produkter i Danmark. Ved fragt indenfor EU, skal du betale moms på selve transporten.

Fragt fra England med skib

5. Ansvarsforhold

Det er altid importøren, som har ansvaret for, at varerne overholder danske standarder og er lovlige at indføre i Danmark. En vare, der er lovlig i England er det ikke per automatik i Danmark også.

Ansvaret for varerne under selve transporten afgøres af de betingelser, som er aftalt imellem afsender og modtager i handelsaftalen. Det Internationale Handelskammer (International Chamber of Commerce) står bag de globalt anerkendte handelsbetingelser – de såkaldte Incoterms – som er en række modeller til standardbrug ved alle internationale handler.

Afhængigt af, hvilken model eller klausul man vælger, defineres ansvarsforholdet i detaljer og rammerne for, hvem der hæfter for at betale for- og arrangere de forskellige led af transporten. På den måde er der helt klare linjer omkring, hvem der hæfter for hvad, hvis der skulle opstå tvivl eller uenighed.

6. Forsikring ved fragt fra England

Ved vejtransport er speditøren eller vognmanden som udgangspunkt ansvarsbegrænset til et beløb op til grænsen aftalt under CMR konventionen (Convention on the Contract for the International Carriage of Goods by Road), hvilket svarer til DKK 70 per kg.

Er værdien af dit gods plus transporten mere end denne grænse, så skal du overveje at tegne transportforsikring. Den kan tegnes enten som en del af din lagerforsikring, eller separat. Bestiller du f.eks. fragt fra England her på portalen, har du mulighed for at tilvælge transportforsikring inden du gennemfører bestillingen.

Prisen for forsikringen afhænger af godsets værdi, men ved f.eks. en værdi op til DKK 25.000 er prisen ca. DKK 130,-.

Special varer fra England

7. Fragt af særlige varetyper

Ved nogle bestemte varer og produkttyper er det vigtigt at være ekstra opmærksom, når det gælder fragt og import fra England. Det er altid en god ide at undersøge, om der er noget særligt, der knytter sig til varen, som i så fald kan høre ind under en særlovgivning.

To kategorier der uden tvivl kræver omhyggelighed er fødevarer og farligt gods. Ved import og fragt af disse grupper er det let at komme på glat is, hvis man ikke er opmærksom på reglerne.

For at købe fødevarer fra England med henblik på videresalg i Danmark skal din virksomhed være registreret som importør hos Fødevarestyrelsen. Det gøres via en blanket på styrelsens hjemmeside. Derudover skal du udføre egenkontrol i din virksomhed for at sikre, at fødevarerne overholder lovgivningen, når de omsættes i Danmark.

Ved import af farligt gods er det især transporten, du skal være opmærksom på. Det er et kompliceret område, og den bedste løsning er at få vejledning fra en sikkerhedsrådgiver, eller en virksomhed, der har speciale i netop farligt gods – før du selv går i gang med at bestille produktet og arrangere fragten. Læs eventuelt mere herom hos Trafikstyrelsen.

Samhandel med England

Storbritannien er en vigtig samhandelspartner for Danmark og ligger på en sjetteplads, når det gælder vores største importmarkeder for handel med varer – kun overgået af Norge, Kina, Holland, Sverige og Tyskland.
Kilde: www.statistikbanken.dk

Alene i 2014 importerede danske virksomheder varer fra vores engelske naboer for en værdi af 26,3 milliarder kroner, svarende til 4,7 procent af den samlede danske import.

Fragt fra England med Transporteca

Skal du bruge fragt fra England, kan du lave en transportsøgning her på portalen og få priser og transittider online.

Har du et behov, hvor vi ikke har priser online, så indhenter vi tilbud fra vores samarbejdspartnere og sender dig inden for 24 timer, uforpligtende og med prisgaranti!