5 Gode Råd, Du Ikke Må Glemme

Import fra Italien

Import fra Italien er oplagt for mange mindre danske virksomheder. Med et stort udbud af industri-, fødevare- og forbrugerprodukter, og som en del af EU handelssamarbejdet, er Italien både attraktiv og let at importere fra. At landet er en yndet rejsedestination for mange danskere, gør det yderligere indbydende at besøge potentielle leverandører.

1. Vælg din Italienske leverandør med omhu

Den Italienske kultur er varm og imødekommende, men når det kommer til forretning, bliver der lagt vægt på personlige relationer og tillid. Den tid du investerer i at lære din leverandør at kende er oftest godt givet ud.

Et møde med tid til udveksling af personlige erfaringer og historier er normalt grundlag for et godt samarbejde. Er dette ikke praktisk muligt, så kan en introduktion fra en fælles bekendt være et godt alternativ.

Samarbejdsaftaler i Italien

Selvom kontrakter er juridisk bindende, vil det ofte være den mundtlige aftale, som vægter højest. Hierarki og alder er begge hjørnesten i den italienske forretningsverden, ligesom langstrakte forhandlinger og højlydte diskussioner er en del af den italienske forretningskutyme.

Transport fra Italien

2. Søg priser på import fra Italien

Som udgangspunkt er det vigtigt at udarbejde en formel aftale med din leverandør, når du skal importere produkter fra Italien.

Forhandlingen og processen er dog ofte vigtigere end selve aftalen, ikke mindst for at afstemme forventninger parterne imellem. Leverandøraftalen bør indeholde elementer som:

Den aftalte pris
Hvem der betaler for importen fra Italien til Danmark
Hvilket produkt du køber
Hvornår forsendelsen skal være klar
Hvordan produktet skal være pakket

3. Transport fra Italien forgår med lastbil

Når du importerer varer fra Italien til Danmark, vil transporten som regel foregå med lastbil. Store forsendelser kan dog med fordel transporteres med tog.

Fylder din forsendelse mere end 8-10 kubikmeter, og dermed optager en væsentlig del af en lastbils kapacitet, så vil vognmanden ofte køre direkte ud til leverandørens adresse og hente godset i den samme lastbil, som benyttes til at transportere forsendelsen til Danmark og levere på din adresse.

Fragt fra Italien til Danmark

Er forsendelsen mindre, bliver den ofte hentet i en mindre varevogn og kørt til et lokalt distributionscenter. Her bliver den omlæsset til en større lastbil sammen med andre forsendelser, som skal til Danmark, hvor den igen bliver sendt via et distributionscenter, inden den bliver leveret på din adresse.

Du skal forvente, at vejtransport fra Italien til Danmark tager 4-6 dage som standard, via distributionscentre. Har du en hastelevering, kan dette normalt gøres på 2-3 dage.

Shipping fra Italien

4. Vær opmærksom på adgangsforholdene hos din leverandør

Italien er et stort land og har generelt rigtigt god infrastruktur. Små bjergbyer eller mindre veje kan dog gøre afhentning af varer kompliceret.

Under udvælgelsen af den italienske leverandør, er det derfor vigtigt at få bekræftet, at forholdene er tilstrækkelige. Spørg eventuelt ind til, hvordan leverandøren normalt får afhentet varer.

Hvis adressen ikke er tilgængelig for lastbiler, så aftal på forhånd et alternativt afhentningssted. Sørg i dette tilfælde for, at det er klart ud fra aftalen, at godset er leverandørens ansvar, indtil det er overleveret til din vognmand på det aftalte afhentningssted.

Pakketransport firma

5. Ingen told ved import fra Italien til Danmark

Italien er medlem af EU, og der er derfor ikke told på import fra Italien til Danmark. Inden for EU betragter man landene som ét stort fælles marked, hvor varerne kan bevæge sig frit fra land til land uden toldafgifter. Du kan læse mere om handel med EU lande på skat.dk

Man skal dog være opmærksom på, at der kan være restriktioner, som begrænser mængden af import på visse varer. For eksempel, hvis man planlægger at importere vin fra Italien, skal man registreres som vinimportør hos SKAT og afregne både flaske- og alkoholafgift. Er vinen til privat forbrug, må man maksimalt importere 120 flasker per forsendelse.

Italien er en stor handelspartner

Vær ikke nervøs for at kaste dig ud som Italien-importør. Ifølge Danmarks Statistik er Italien den 8. største handelspartner for Danmark når det gælder import. I 2013 importerede vi varer med en samlet værdi på over 18 milliarder kroner, en stigning på næsten 30% over de seneste 5 år.
Kilde: www.statistikbanken.dk

Italien transport

Import fra Italien med Transporteca

Transporteca har et stort netværk af vognmænd som har rigtigt gode transportprodukter fra Italien til Danmark. Den bedste løsning for dig afhænger af dine specifikke behov. Her på portalen kan du sammenligne priser og transittider på fragt fra Italien, og spare tid ved at bestille online.

Har vi ikke en service online, som passer på dine behov, så indhenter vi gratis tilbud fra vores netværk og sender dem uforpligtende videre til dig, med prisgaranti!

Hvad siger kunderne?

Søren Michelsen og hans venner fra Karise importerer vin fra Italien til eget forbrug. Efter hans første bestilling på Transporteca udtalte han:

”Det var en nem online bestilling til en konkurrencedygtig pris, og kommunikationen fra Transporteca-teamet har være rigtigt god. Leverancen gik fint og kom i hus uden problemer med en meget hjælpsom chauffør.”