Værd at vide om

Import fra Frankrig

Import fra Frankrig er ganske uproblematisk, og som en aktiv del af EUs handelssamarbejde, er det franske marked også populært blandt mange danske importører. Dette skyldes blandt andet den frie bevægelighed af varer inden for EU, men også at Frankrig er stor eksportør af mange attraktive varer. Vi håber med denne artikel at kunne klarlægge de væsentligste spørgsmål du måtte have vedrørende import fra Frankrig.

Fransk erhvervsliv

Frankrig er som nævnt en stor eksportør og rummer nogle af verdens største internationale virksomheder. Faktisk er Frankrig verdens syvendestørste eksportør og tilmed EUs næststørste samhandelsnation, når man medregner værdien af både importen og eksporten.
Frankrig udbyder en lang række eksportvarer og services inden for en bred vifte af industrier, hvoraf de væsentligste er: køretøjer, fly, medicinaludstyr og lægemilder, kosmetik, plast og polymere, raffineret olie, kemiske produkter, stål samt landbrugsprodukter – efter USA er Frankrig faktisk verdens næststørste eksportør af landbrugsprodukter.

Du kan læse  meget mere relevant information om Frankrig her.

Transport fra Frankrig

Hvordan foregår transporten ved import fra Frankrig?

Stort set alt godstransport inden for Europa foregår med almindelig vejtransport. Det samme gælder for import fra Frankrig. Det gode europæiske vejnet gør det nemt og hurtigt at importere fra alle Frankrigs hjørner til din virksomhed i Danmark.

Vejtransport inden for Europa er altid en dør-til-dør service, når du bestiller via Transporteca. På den måde skal du ikke bekymre dig om at skulle afhente eller levere dit gods på et givent depot og speditøren slipper for et overrendt lager. Vognmanden kører direkte til døren og afhenter og leverer godset på de ønskede afhentnings- og leveringsadresser.

Adgangsforhold

Adgangsforholdene er vigtige at være opmærksom på, når du skal importere gods fra Frankrig. I de små byer ude på landet, kan der forekomme smalle og snørklede veje, hvor en stor lastbil ikke kan komme frem. Derfor er det vigtigt at give besked om dette, så speditøren kan sende en mindre varevogn i stedet. Det samme gælder ved levering i Danmark. Har du f.eks. en meget smal indkørsel, kan speditøren med fordel sende en mindre bil i stedet. Ellers vil speditøren blive nødt til at losse godset hvor der er mulighed for det, og det vil formentlig betyde at du selv kommer til at flytte godset længere end nødvendigt.

Afhentning og levering

Det er vigtigt at du orienterer dig om hvilke læsseforhold din leverandør tilbyder. Store virksomheder vil typisk selv have både rampe og gaffeltruck til læsse godset ved afhentning, hvorimod mindre virksomheder eller små vinbønder ofte ikke kan tilbyde samme forhold og læsseudstyr. Derfor er det væsentligt at du undersøger forholdene og sørger for at bestille den korrekte service til din forsendelse.
Det vil f.eks. være nødvendigt at bestille en lastbil med lift, hvis ikke din leverandør selv har mulighed for at laste godset. Liften bruges til at hejse og sænke godset fra lastbilens lad.
Samme overvejelser gælder ved levering i Danmark. Har du selv rampe og gaffeltruck til at losse godset, eller har du brug for en lastbil med lift til at levere dit gods? Dette er essentielt for speditøren at vide, så de ikke kører forgæves ved levering.

Afhentning og levering

Pakning

Det er vigtigt at du er oplyst om, hvordan dit gods er pakket. Typisk vil der være tale om palleteret gods, som betyder at dit gods er pakket på paller. Men om det drejer sig om standard europaller, halvpaller, engelske paller eller noget helt fjerde kan variere. For at kunne beregne prisen ved import fra Frankrig, skal speditøren kende den specifikke volumen og vægt på din forsendelse. Derfor er det altid en god ide at forhøre sig hos sin leverandør om de specifikke detaljer på godset, inden man går ud og indhenter sin pris.

Palleteret gods er generelt den mest sikre løsning og også det nemmeste for vognmanden at håndtere. På en tur fra Frankrig til Danmark vil dit gods blive omlastet et par gange, og jo mere sikkert og fast det er pakket, jo bedre er det sikret mod eventuelle skader.

Det er selvfølgelig også muligt at sende pakker og andre ukurante størrelser, som ikke er pakket på paller. Dette kræver blot lidt mere arbejde fra speditørens side, før de kan prissætte den enkelte forsendelse. Sidder du inde med noget gods, som ikke er palleteret, så send os en hilsen på [email protected] og fortæl os om din forsendelse, så hjælper vi glædeligt med at indhente et uforpligtende tilbud til dig.

Kurertransport

For mindre pakkeforsendelser er der også den mulighed at sende sit gods med kurer; En dedikeret pakketransport, som opereres af selvstændige kurervirksomheder som f.eks. FedEX, UPS og TNT. Kurerservices er også altid dør-til-dør og kan oftest klares hurtigere end almindelig vejtransport, dog oftest også til en højere pris.

Skulle det være aktuelt for dig at benytte en kurerservice til import fra Frankrig, så skal du være opmærksom på, at der er rigtig mange penge at spare ved storkundeaftaler frem for kurerernes alment tilgængelige listepriser. Har man ikke selv en storkundeaftale, kan man enten kontakte en speditør og gøre brug af deres storkundeaftale, eller du kan søge direkte på transporteca.dk og få gavn af storkunde-rabatten – og naturligvis samme hurtige service.

Vi fraråder på det kraftigste at man vælger at sende skrøbeligt gods med kurer, da godset ved denne service bliver udsat for mange omlastninger undervejs, og desuden fordi kurererne generelt er kendt for en grovere håndtering af godset. Er dit gods til gengæld pakket professionelt og ikke af skrøbelig karakter, så kan det være en rigtig god løsning at vælge en kurér til dine mindre forsendelser.

Hvor lang tid tager det?

Uanset hvor du importerer fra i Frankrig vil det typisk tage mellem 5-7 dage at få dit gods hjem med almindelig vejtransport. De forskellige speditører har typisk 1-2 ugentlige afgange fra Frankrig med den store eksportbil. De mange indhentninger hos de enkelte leverandører sker på daglig basis og kan i de fleste tilfælde bookes med 1-2 dages varsel. Herefter fragtes godset til speditørens nærmeste depot, hvor det kommer med den første mulige eksportbil mod Danmark. Når dit gods lander i Danmark, vil det gennemgå en ‘grovsortering’ alt efter om dit gods skal til Jylland eller Sjælland og oftest blive leveret til dig allerede den efterfølgende dag.

Priseksempler

Herunder har vi samlet et par priseksempler for at give dig en ide om prislejet ved import fra Frankrig:

Bordeaux – Horsens
1 europalle, 700 kg
Transittid: 5-7 dage
DKK 2.258

Saint-Étienne – København
2 eurpaller, 1500 kg
Transittid: 5-7 dage
DKK 4.117

Paris – Slagelse
3 europaller, 1800 kg
Transittid: 5-7 dage
DKK 6.071 all-in

Strasbourg – Århus (kurér)
5 pakker (0.18m3), 40 kg
Transittid: 3-4 dage
DKK 1.355

Fri bevægelighed af varer inden for EU

Som bekendt er Frankrig medlem af EU, og derfor også en del af det fælles marked, hvor varer kan bevæge sig frit mellem landene, uden at du som importør bliver underlagt toldafgifter. Som medlem af EU, er der derfor ikke told på import fra Frankrig til Danmark. For mere information om handel med EU-lande se skat.dk

Dog er det vigtigt at være opmærksom på, at der i visse tilfælde kan være restriktioner på mængden af varer man må importere. Eksempelvis skal man registreres som vinimportør hos SKAT, hvis man planlægger at importere vin fra Frankrig. Hertil skal der også afregnes både flaske- og alkoholafgift.

Hvis du påtænker at importere vin som privatperson, skal du vide, at det ikke er muligt at importere mere end 120 flasker/90 liter pr. forsendelse.

import af vin fra frankrig

Klar til at bestille fragten? – så nemt er det!

Besøg vores forside transporteca.dk, hvor du kan finde og booke din transport nemt og hurtigt. Du vælger blot ‘pallepriser’ eller ‘pakkepriser’ og oplyser om antal/mål og vægt på din forsendelse samt angiver postnumre eller byer til afhentning og levering. Når du har indtastet dine kontaktdetaljer får du vist priserne på din forespørgsel – ganske uforpligtende. Nu kan du booke transporten direkte via hjemmesiden. Så snart du har bekræftet og betalt din bestilling, vil der automatisk gå en mail afsted til din leverandør og til speditøren, som herefter internt aftaler nærmere vedrørende dato for afhentning af dit gods. God fornøjelse!

Kan du ikke finde hvad du søger, så er du naturligvis meget velkommen til at kontakte os.