4 Ting, Du Skal Tænke På, Før Du Sender

Fragt til Island

Når du planlægger din fragt til Island, er der nogle få vigtige overvejelser du skal gøre dig. Læs guiden her, og undgå de største faldgruber og få overblik over de vigtigste regler når du skal have fragtet gods ud af EU og ind i Island.

1. Fragt fra Danmark til Island

Island er ikke et EU medlemsland, og reglerne om fri handel inden for EU, gælder derfor ikke.

Rent praktisk betyder det, at det du sender skal udføres fra EU i det land som det eksporteres fra, og fortoldes på Island. Det betyder dog også, at der ikke pålægges moms på fragtomkostningerne.

Får du en speditør eller vognmand til at stå for transporten, spørg da ind til hvorvidt udførsel i Danmark og fortoldning i Island er en del af prisen. Ofte vil navnlig fortoldningen i Island ikke være inkluderet med mindre du selv specifikt beder om det, eller køber din transport på en portal med all-in prisgaranti.

Fragt til Island fra Danmark

I praksis kan importøren godt selv forestå fortoldningen, men medmindre importøren som modtager fragten er rutineret i fortoldning opvejer besparelsen ikke risikoen for forsinkelse af fragten, og dermed risikoen for yderligere opbevaringsomkostninger.

2. Eksportregistrering

For at sælge og eksporterer varer til Island skal din virksomhed være eksportregistret.

På virk.dk kan du eksportregistrere din virksomhed ved at vælge ”Ændre virksomhed”. Selve registreringen koster ikke noget, og foretages online i Webreg under Moms, Import og Eksport.

Island fragt transport

Vil du vide mere om import registrering, kan du her se en videogennemgang af de væsenligste punkter.

3. Hvad er speciel ved fragt til Island?

Som hovedregel er transport og shipping til Island det samme, som hvis du skulle fragte til et andet EØS land. Det betyder et land som “næsten” er med i EU, så der er altså ikke fri bevægelighed af gods i mellem EØS lande, som vi har det i EU (hvor du skal fx ikke fortolde dine varer, hvis du fragter til Tyskland). Det skal du til EØS lande, som Norge, Schweiz, og Island.

Udover at du skal indfortolde dine varer, du fragter til Island, har Island nogle meget strenge regler omkring indførelse af dyr og fødevarer. Hvis du fx gerne vil importere fødevarer til Island anbefaler vi, at du tager kontakt til de Islandske myndigheder eller kigger deres hjemmeside igennem omkring import til Island før du fragter dine varer. Ellers risikerer du, at dine varer bliver sendt tilbage igen og det med ekstra omkostninger.

island shipping

4. Fragt til Island med Transporteca

Har du behov for fragt til Island kan du her på portalen finde og sammenligne transportløsninger og priser online.

Har vi ikke et produkt som passer dine specifikke behov, så indhenter vi uforpligtende tilbud fra vores netværk af vognmænd og speditører indenfor 24 timer.