Lynguide til Incoterms

CFR handelsbetingelser forklaret

Hvad betyder det at handle på CFR handelsbetingelser? Få svaret herunder. Denne CFR lynguide forklarer betydningen af CFR og specificerer sælger og købers juridiske forpligtelser, når der handles på CFR handelsbetingelser.

Inden for international handel findes en række handelsbetingelser, også kaldet Incoterms. Disse fungerer som juridiske kontrakter mellem sælger og køber og angiver begge parters ansvar og forpligtelser i en given handel. Dette fælles regelsæt har skabt stort gavn for både importører og eksportører verden over, da de sikrer, at der aldrig er nogen tvivl om, hvem der er ansvarlig for hvilke dele af transportprocessen.

CFR – kort for ‘Cost and Freight’ – er et af disse internationale handelsbetingelser og definerer præcis hvornår omkostninger, ansvar og ejerskab skifter fra køber til sælger.

Når du handler på CFR handelsbetingelser gælder det, at ejerskabet skifter til køber, når godset ankommer til havnen, lufthavnen eller terminalen i modtagerlandet og er losset fra skibet, flyet eller toget.

I praksis betyder dette, at sælger er ansvarlig for at betale de omkostninger og den fragt, der er nødvendig for at bringe varerne til den aftalte havn, lufthavn eller terminal (afhængig af transportform) i modtagerlandet, og som varerne passerer skibets ræling eller losses fra flyet eller toget overgår risikoen samt eventuelle yderligere omkostninger til køberen. Desuden specificerer CFR handelsbetingelser, at sælger er ansvarlig for at toldklarere varerne til eksport.

CFR lynguide

Transportecas grundlægger og CEO, Morten Lærkholm, forklarer i denne video, hvad det vil sige at handle på CFR handelsbetingelser.

Når du booker din transport online på Transporteca og vælger CFR handelsbetingelser, betyder det i praksis, at den transportpris du ser på siden inkluderer alle omkostninger fra din adresse i Danmark til havnen, lufthavnen eller terminalen i modtagerlandet. Udover selve transporten, inkluderer prisen også eksport toldklareringen i Danmark.

Få det fulde overblik over de internationale handelsbetingelser her, eller se vores andre lynguides i bunden af siden.

Du er også meget velkommen til at kontakte os på mail, chat eller telefon, såfremt du har yderligere spøgrsmål.