Sådan finder du de bedste priser

Billig pakkepost

Pakkepost bruges i princippet ved forsendelser, som er for store til at være i en kuvert og for små til at være på en palle. Det er derfor typisk i størrelsen fra en skotøjsæske til en stor flyttekasse.

Pakkepost benyttes typisk til distribution og mindre international forsendelser. Du kender det sikkert fra de private handler, du har gjort på nettet, uanset om du har handlet på en dansk eller en udenlandsk webshop. Pakkepost eller en kurer benyttes typisk til distribution af varer, eksempelvis fra en webshop til dens kunder, altså i B2C øjemed.

Derudover benyttes pakkeposten også til mindre internationale forsendelser, også selv om det ikke behøver at gå stærkt. Årsagen er, at der ved langsommere transportformer, dvs. med skib eller vognmand, er en minimumsstørrelse, som du altid vil blive afregnet. Dette er normalt 1 kubikmeter ved søfragt og 1 palle med vognmand. Med andre ord, så kommer du til at betale for en 1 kubikmeter eller 1 hel palle, selv om du kun sender en mindre papkasse. Dette minimum eksisterer ikke for pakkepost. Her kan du i princippet gå helt ned til brev-størrelse.

Der er stor forskel på priserne. Skal det være billig pakkepost, er det derfor en god ide at bestille på en portal som denne, hvor du kan få fordel af en storkundeaftale, selvom du måske ikke selv sender pakker ofte.

Søg priser på billig pakkepost herunder:

Indhenter du selv priser direkte fra et kurérfirma, vil du ofte kunne få den samme pakkeservice minimum 50% billigere her på portalen.

Offentlige og private pakkepost-løsninger

Udbyderne kan opdeles i to kategorier: Offentlige og private.

De offentlige udbydere er de nationale postvæsener. I Danmark er det PostNord Logistics. Gennem deres internationale samarbejde har de fordelen af, at de har titusinder af posthuse fordelt over hele verden, som pakkerne kan sendes imellem. Dette gør, at de næsten altid er tæt på både afsender og modtager.

Postvæsenet har dog fået hård konkurrence over hele verden fra de private spillere. Disse tilbyder dør-til-dør service, ofte med afhentning en time efter bestilling og levering i hele verden en dage eller to senere. De har fordelen af, at de kontrollerer deres egne flåder, fly og lastbiler og deres egne distributionscentre, hvilket giver dem langt mere kontrol over forsendelserne i hele netværket end postvæsenet har.

Billig pakkepost

De forskellige spillere, både offentlige og private, har forskellige geografiske styrker om end der er et vist overlap i disse. PostNord, Bring og GLS er stærke på distributionen i Danmark og i Norden. Skal du videre ud i Europa, så er GLS, TNT og UPS hver især repræsenteret med et stærkt europæisk netværk. Den interkontinentale trafik domineres af de tre store spiller DHL, FedEx og UPS, som opererer deres egne flåder af fragtfly.

Der udbydes både langsomme og hurtige pakkepost-produkter. De er dog alle relativt hurtige, set i forhold til søfragten. En ekspressforsendelse leveres typisk i den anden ende af verden på 1-2 dage, mens en standardforsendelse tager 3-5 dage. Dette skal sammenlignes med de 30-50 dage, som det typiske tager for interkontinental søfragt.

Billig pakkepost

Billig pakkepost på Transporteca

På Transporteca kan du nemt få et overblik over priser og transporttider. På den måde finder du hurtigt den billigste pakkepostløsning til netop dit behov. Når du har valgt kan du nemt og sikkert bestille og betale forsendelsen.

Det fungerer således:

  1. Lav en søgning ved at indtaste afhentningssted og destination samt mål og vægt på pakken
  2. Vælg den løsning, der bedst passer til dit transportbehov (f.eks. ud fra om den skal være billig eller hurtig)
  3. Udfyld afsender- og modtageradresse
  4. Bekræft og betal med kreditkort, paypal eller en bankoverførsel
  5. Du modtager en email fra Transporteca med en label til pakken
  6. Print labelen og sæt den fast på pakken med tape
  7. Herefter ringer du til den valgte kurér og bestiller afhentning
  8. Pakken bliver afhentet hos dig og bliver leveret på modtagers adresse
  9. Du kan følge pakken online med det udleverede trackingnummer