9 ting, du skal huske

Billig flytning til udlandet

Hvis du står og skal flytte til udlandet uden et firma i ryggen til at betale for flytningen, så kan du med fordel sende dit flyttegods afsted med en almindelig speditør. Du kan normalt spare mellem 70-80% i forhold til at benytte et traditionelt flyttefirma.

1. Skal du selv betale for flytning til udlandet?

Det er langt fra alle speditører, der vil have med flyttegods at gøre. Faktisk siger de fleste speditører af princip “nej tak” til flyttegods.

Det gør de, fordi de har haft dårlige oplevelser med det. Oplevelser, der bunder i, at private personer ofte ikke kender speditører og vognmænds måde at arbejde på og derfor har urealistiske forventninger til den service, de køber.

Gøres det rigtigt, kan det dog sagtens lade sig gøre at få dit flyttegods afsted med en speditør. Nøglen til en billig og problemfri flytning til udlandet er, at det foregår på speditørens præmisser – ikke dine.

Du skal selv gøre alt benarbejdet, således at speditøren nemt kan afhente flyttegodset, håndtere det på pakhuset og klare dokumentationen uden problemer. Det kræver en hel del arbejde fra din side at få det hele klart, men besparelsen kan også være meget stor.

USA-shipping-til-danmark

2. Hvor meget plads skal jeg bruge?

Det første du skal gøre er at lave en vurdering af, hvor meget du skal have flyttet og hvor meget det fylder. Overvej om du skal lade møblerne blive hjemme og købe nogle nye, hvor du kommer frem. Det kan ofte være den bedste og billigste løsning.

Det grundlæggende spørgsmål er, om du skal sende en hel container, eller om du skal sende dit flyttegods som stykgods på paller. Som tommelfingerregel kan du regne med, at en fuld møbleret toværelseslejlighed kræver en 20-fods container.

Lader du møblerne blive hjemme, så vil du formentlig kunne klare dig med 2 til 3 paller. En enkelt palle kan som udgangspunkt holde knap 2 kubikmeter, hvilket svarer til cirka 12 store flyttekasser.

Hvis du er i tvivl om, hvor meget dit flyttegods fylder, er du velkommen til at kontakte os på [email protected] og oplyse os om de ting, du ønsker at sende – husk at inkludere så præcise mål som muligt (LxBxH), så vil vi meget gerne hjælpe med at udregne volumen på dit gods.

3. Pakning

Som udgangspunkt skal alt – undtagen møbler – være pakket i kasser. Det gælder også din cykel, hvis du skal have den med. Glas og andre ting, som kan gå i stykker, skal pakkes grundigt ind i aviser, bobleplast, håndklæder, eller hvad du ellers kan finde på. Det er dit ansvar, at godset er pakket ind, så det kan klare den lange transport til udlandet.

Når du har pakket dine ting til transport, vil der blive aftalt en dag, hvor speditøren kommer forbi og afhenter godset. Herfra bliver dine ting kørt forbi speditørens lager, hvor det bliver pakket sikkert på paller. Og herfra går turen mod endestationen.

Skal du i stedet flytte TIL Danmark fra udlandet, så er processen lidt anderledes, da speditøren i dette tilfælde ikke har mulighed for at palletere dit gods for dig. Ved en sådan transport har du selv ansvaret for at pakke dit gods. Kasserne skal stilles på paller, som er sikret med pallerammer eller træplader på siderne og trælåg.

Når pallen er pakket, spændes låg og pallerammer fast til bundpallen med spændebånd eller lignende, således spændebåndet glider under pallens top, og du dermed sikrer, at godset ikke kan glide af pallen, selvom den skulle komme til at hælde under transport.

Pallerne skal være pakket så de kan klare den lange rejse på lastbil, tog eller skib samt at blive håndteret flere gange undervejs af gaffeltrucks og palleløftere. Både paller, pallerammer, flyttekasser og spændebånd kan normalt anskaffet i et byggemarked.

Flytter du i en hel container, så er det dog ikke nødvendigt med pallerne. I så fald står du selv for, at containeren bliver pakket forsvarligt.

Her er det dog vigtigt, at du pakker godset, så det kan klare en voldsom gyngetur på havet uden at det rutcher eller vælter. Brug de surringsøjer, der findes i bunden af containeren.

4. Pakkeliste

Vi sender dig et Excel-ark med skabelonen til en pakkeliste. Efterhånden som du pakker, skal du udfylde pakkelisten med en beskrivelse af tingene og en vurdering af tingenes genanskaffelsesværdi.

Pakke-liste

Pakkelisten benyttes til fortoldning af varerne i både Danmark og udlandet. Der betales normalt ikke told på flyttegods, men tolderne kræver stadig at kende indholdet og værdien af godset.

5. Paller og flyttekasser

Skal du flytte uden for Europa, så kræves det, at pallerne er ISPM15-certificerede. Det betyder blot at pallerne er varmebehandlede og sprøjtet på en måde så biller og svamp ikke kan leve i dem.

Det er også vigtigt, at du bruger den professionelle version af flyttekasserne, og at du bruger nye, eller næsten nye, kasser. Disse kasser er langt stærkere end den normale tynde model, som ofte bruges, når man flytter indenfor Danmark. Kasserne kan derfor klare at blive stablet højere og med tungere ting, uden at de synker sammen. Det gør hele pakningen mere stabil og beskytter flyttegodset bedre.

6. Tilkørselsforhold

Når vognmanden henter dit flyttegods, kommer han med en palleløfter og en lastbil med en lift bagpå. Han skal kunne køre pallerne direkte op på vognen med palleløfteren.

Det vil sige, at hvis du bor på 4. sal, så må du gøre pallerne klar nede på gaden, så han kan komme til dem. Hvis du har grus i indkørslen – hvilket en palleløfter ikke kan køre i – så du må sætte pallerne ind til naboen eller lægge køreplader ud.

Slutteligt skal du, eller nogen du kender, være hjemme, når flyttegodset afhentes. Ellers kører lastbilen igen uden dit flyttegods, og dette vil medføre en pengebøde for forgæves afhentning.

7. Dokumentation

Udover pakkelisten er der ofte en række dokumenter, der skal udfyldes. Disse varierer afhængigt af, hvilket land du flytter til eller fra.

Dokumentation-flytte-til-udlandet

Fælles for dem alle er dog, at der skal bruges en kopi af dit pas. Dertil er der normalt også en tilflytterformular for det land, du flytter til. I Danmark kræves for eksempel, at du er tilmeldt folkeregistret, når godset ankommer.

8. Forsikring

Transportforsikring er obligatorisk, når du bestiller flytning via Transporteca. Prisen på forsikringen afhænger af værdien af det forsikrede gods og er simpel at regne ud:

Indenfor Europa og til/fra Nordamerika og Asien: 1.5% af den forsikrede værdi, dog minimum DKK 750
Til/fra andre lande: 3.0% af den forsikrede værdi, dog minimum DKK 750

9. Priser på billig flytning til udlandet

Som du kan se af ovenstående kan det sagtens lade sig gøre at forberede sig til en billig flytning til udlandet. Her har du nogle eksempler på priser på flyttegods, Transporteca har håndteret.

flytning til udlandet

Priserne er all-in, dvs. at det er fra dør til dør, og at der ikke kommer andre udgifter oveni. Priserne er således inklusiv forsikring, som i de viste tilfælde har ligget mellem DKK 750 og DKK 1.500

  • 20 fods container – Florida til Hjørring – DKK 48.150
  • 2 paller fra København Ø til Sydney – DKK 18.259
  • 1 palle fra Herning til Los Angeles – DKK 12.002

I nogle tilfælde kan det bedst betale sig kun at købe transporten frem til ankomsthavnen, og derefter selv forestå den videre transport i udlandet.

Flytning-udlandet-priser

Dette kan være en fordel, hvis du selv har mulighed for at hente godset i havnen, eller hvis du selv har kontakter i landet, som kan klare levering for dig. Hermed et par eksempler på sådanne transporter:

  • 2 paller fra Rønde til New York (levering i havn) – DKK 9.954
  • 2 paller fra Brædstrup til Valparaiso (levering i havn) – DKK 6.259
  • 4 paller fra Odense til New York (levering i havn) – DKK 18.816

Næste skridt, når du vil flytte billigt til udlandet

Besøg vores side om flytning her og udfyld dine detaljer. Du kan også sende os en mail på [email protected] – så skal vi nok guide dig videre.

Referencer på Trustpilot

Elizabeth og Thomas flyttede hjem fra USA
Lars skulle udstationeres til Canada