1. Transport af små varer

Hvis du skal have transporteret mindre ting fra Laurtiz.com, så er den billigste løsning tit, at sende med den almindelig post. Et alternativ til fx Post Nord, når du skal transportere små forsendelser fra Lauritz.com er at prøve et kurér firma (fx DHL, UPS, osv.). Hvis du er i tvivl om det du har købt er småt nok til at blive sendt med almindelig post, kan du tjekke det her.

2. Transport af større ting fra Lauritz.com

Hvis du skal have transporteret møbler hjem, du har købt på Lauritz.com, har du nogle forskellige muligheder. Der er typisk en hurtig (dyr) og en billig (langsom) løsning, hvis man stiller det groft op.

Fragt fra Irland til Danmark via vejtransport

Den billige transport løsning er, at selv henter dine nykøbte møbler på Lauritz.com’s lager (hvis du bor tæt på), eller at få et selvstændigt transportfirma til at transportere det hjem til dig. Hvis du vil spare penge på fragten, er det typisk den løsning, de fleste vælger.

Hvis du har købt noget i Danmark (som skal transporteres til et andet sted i Danmark), så anbefaler vi, du søger på fragtopgaver.dk. De er rigtig gode til at give tilbud på fragt indenfor landets grænser.

Hvis du til gengæld skal have transporteret dine møbler/varer til (eller fra) udlandet, så anbefaler vi du bruger vores søgemaskine her.

Vi ville også rigtig gerne hjælpe med indenrigs fragten, men desværre gør vi os ikke i det.

Fragtmand priser

Fragtfirma

Hvis du vælger et selvstændigt transportfirma sker der det rent praktisk, at du siger til Lauritz.com hvem (transportfirmaet) der kommer og henter dine varer, du giver transportfirmaet en fuldmagt med til at hente tingene på dine vegne fra Lauritz’ lager, og du giver dem en kopi af din købskvittering samt en kopi af dit foto-id med (fx kørekort eller pas). Når transportfirmaet så ankommer til Lauritz’ lager får de udleveret dine møbler/varer, som de så kan transportere hjem til din bopæl.

En anden mulighed er selvfølgelig også, at lade Lauritz.com stå for fragten af dine ting. Fordelen ved den løsning er, at du kan booke transporten direkte hos dem, men til gengæld vil prisen så typisk også være en del højere, så hvis du vil spare penge, skal du typisk selv stå for det.

3. Told og importmoms

Skal du betale told og importmoms på de varer du køber på Lauritz.com? Det kommer an på hvor du køber varerne fra og hvor de skal transporteres til. Hvis du kun transportere indenfor EU skal du ikke betale told og importmoms. Hvis du (eller rettere dine varer) krydser en EU grænse skal du betale.

Lauritz com transport fragt

Fx koster det ikke noget i told og importmoms at fragte fra Danmark til Holland, Italien, eller Tyskland, fordi det så er inden for EU det hele foregår. Men skal du have ting fra Danmark til fx Norge eller Schweiz, kommer du desværre til at betale told og importmoms, fordi de lande ikke er med i EU.

4. Forsikring

Ja, desværre sker der uheld en gang i mellem, så det er altid en god idé at forsikre sine møbler/varer. Det gælder også, når dine nye møbler fra Lauritz.com skal transporteres hjem til dig. Her skal du have en specifik transport forsikring for at være ordentlig dækket. Din indbo forsikring dækker altså ikke her, og det ville være rigtig ærgelig, hvis du fx har købt drømmestolen og uheldet skulle være ude. Specielt hvis det er en dyr designer stol, som du har ledt efter i lang tid.

Husk også at tjekke dine varer igennem inden du skriver under, når de leveres. Det er rigtig vigtigt, for hvis du har skrevet under på, at du har modtaget dine varer og du senere finder ud af de er gået i stykker, eller de ikke er som de skal være, kan du ikke gøre noget ved det – så er det bare ærgelig, for at sige det lidt groft. Så for at du skal være dækket ordentlig ind, er det som sagt meget vigtigt, at du tjekker varerne igennem inden du skriver under, at du har modtaget varerne.

Synlige skader

Hvis der er synlige skader på dine varer, når du modtager dem (som fx en bulle i papkassen, de kommer i), så skal du skrive det på sammen med din underskrift med det samme (og skrive hvad der er galt). På fagsprog hedder det, at du skal skrive det på ‘fragtbrevet’, hvis der er synlige skader. Der er desværre mange, der ikke er klar over det eller som glemmer det, når de står i situationen. Men det er ret vigtigt, hvis man på et senere tidspunkt skal søge om erstatning fra ens forsikring. Du skal derudover også melde det til din forsikring inden for 7 dage af, at du har modtaget dine varer, hvis du vil være sikker på du har “retten” på din side.

5. Vi vil gerne hjælpe

Vi håber, denne artikel, har kunne hjælpe lidt med at finde ud af, hvilke muligheder du har, når du skal have transport af dine møbler fra Lauritz.com. Hvis du skulle stå tilbage med nogle spørgsmål, er du mere end velkommen til at skrive til os enten via vores chat, email, eller ringe til os. Vil vil glædeligt hjælpe alt det vi kan.